Voor beide onderdelen is het kunnen modelleren een eerste vereiste. Na vele jaren het vilten apart gedaan te hebben, naast het keramiek maken, besloot Ina het zachte materiaal eens te combineren met het harde materiaal. Het resultaat mag er zijn en de vele loftuitingen zijn op haar plaats: schalen, potten, maskers van keramiek gecombineerd met vilt.
Wat opvalt is de samenhang in vorm, kleur en materialen. De potten en schalen worden met de hand opgebouwd uit rollen klei en daarna heel dun uitgewerkt en geschraapt. Soms is het met slib bewerkt en daarna gepolijst. Voor de stook in de keramiekoven is goed overdacht waar de gaatjes etc. moeten komen om het vilt in te verwerken. Na de stook wordt het werk gerookt met papier en zaagsel met soms wat zout. Dit roken dempt de kleur van de slib en maakt het uiterlijk voor Ina interessanter. Ook wordt er wel raku-gestookt. De afwerking van het keramiek is een laagje bijenwas.
Dan begint het proces van het maken en bevestigen van de vilten onderdelen, een spannende zaak, omdat dan pas Ina haar idee vorm krijgt.
De resultaten zijn te zien geweest in meerdere galeries, evenals op de internationale keramiekmarkten in Dwingeloo, Dordrecht en Gouda.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten